Politica de cookies si Prelucrarea Datelor

Politica Cookies

Prezenta Politica privind fisierele cookies se aplica tuturor utilizatorilor paginii de internet https://www.lunaboutique.ro.

Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor de catre S.C LUNA ENACHE S.R.L in contextul navigarii utilizatorilor pe aceasta pagina de internet.

1. Ce sunt cookie-urile?

Un “internet Cookie” (termen cunoscut si sub denumirea de “browser cookie” sau “HTTP cookie” ori pur si simplu “cookie”) reprezinta un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul carora se acceseaza internetul.

Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisa de un web-server catre un browser (de ex. Internet Explorer, Firefox, Chrome).

Cookie-urile odata instalate au o durata de existenta determinata, ramanand “pasive”, in sensul ca nu contin programe software, virusi sau spyware si nu vor accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului pe al carui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din doua parti:numele cookie-ului si continutul / valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe pagina de internet asociata web-serverului respectiv.

2. Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecarui utilizator in parte, dupa cum urmeaza:

imbunatatirea utilizarii acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii / utilizarii acesteia de catre utilizatori;
furnizarea de statistici anonime cu privire la modul in care este utilizata aceasta pagina de internet catre S.C LUNA ENACHE S.R.L, in calitate de detinator al acestei pagini de internet;
anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi in viitor puse la dispozitia utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, in functie de serviciile / produsele accesate.
Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri in legatura cu modul in care se utilizeaza aceasta pagina de internet, S.C. LUNA ENACHE S.R.L poate adopta masuri pentru ca aceasta pagina de internet sa fie mai eficienta si mai accesibila pentru utilizatori.

3. Care este durata de viata a cookie-urilor?

Durata de viata a cookie-urilor poate varia in functie de scopul pentru care este plasat. Exista urmatoarele categorii de cookie-uri care determina si durata de viata a acestora:

Cookie-uri de sesiune – este un cookie care este sters automat cand utilizatorul isi inchide browserul.
Cookie-uri persistente / fixe – este un cookie care ramane stocat in terminalul utilizatorului pana cand atinge o anumita data de expirare (cateva minute, zile sau cativa ani in viitor) sau pana la stegerea acestuia de catre utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terti, adica nu de catre [detinatorul website-ului], caz in care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terti.

5. Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet?

Prin utilizarea / vizitarea paginii de internet pot fi plasate urmatoarele cookie-uri:

a. Cookie-uri de performanta a paginii de internet

b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

c. Cookie-uri pentru geotargeting

d. Cookie-uri de inregistrare

e. Cookie-uri pentru publicitate

f. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

a. Cookie-uri de performanta

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat / utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

c. Cookie-uri pentru geotargeting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

d. Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza acest fapt. Serverele utilizeaza aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat.

De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite sa asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. In cazul in care nu a fost selectata optiunea “pastreaza-ma inregistrat”, aceste cookie-uri se vor sterge automat la momentul terminarii sesiunii de navigare.

e. Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizarii de catre un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii respectviului mesaj publicitar.

Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicitatii online. Ele sunt anonime, stocand informatii despre contentul vizualizat, nu si despre utilizatori.

6. Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit recunoasterea browserului. Aceasta pagina de internet recunoaste browserul pana cand cookie-urile expira sau sunt sterse.

7. Cum pot fi oprite cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta pagina de internet dificil de vizitat, atragand dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume. Cu toate acestea, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptata preferintelor si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare:

Setari Cookie pentru Google Chrome

Setari Cookie pentru Mozilla Firefox

Setari Cookie pentru Apple Safari

Setari Cookie pentru Microsoft Internet Explorer

Tipuri de Cookies Folosite

1. Necesare pentru functionarea website-ului

Acest website foloseste cookie-uri pentru a salva sesiunile utilizatorilor si pentru activitati strict necesare pentru functionarea lui, de exemplu cosul de cumparaturi sau produsele vizualizate recent.

2. Analytics

Acest tip de servicii permite monitorizarea si analiza traficului in website. Poate sa fie folosit pentru a urmari comportamentul utilizatorilor.

Google Analytics (Google Inc.)

Este un serviciu de analiza web furnizat de Google. Acesta monitorizeaza utilizarea website-urilor pentru a crea rapoarte si ne ajuta sa imbunatatim experienta utilizatorilor in pagini.

3. Marketing si analiza comportamentului

Acest tip de servicii permit website-ului si partenerilor lor sa afiseze reclame pronind de la modul in care utilizatorul foloseste website-ul

AdWords Remarketing (Google Inc.)

Acesta este un serviciu de remarketing comportamental care analizeaza vizitatorii acestui website si permite afisarea de reclame personalizate.

Acesta este un serviciu care analizeaza activitatea vizitatorilor si permite afisarea in website a unui continut personalizat in functie de preferintele vizitatorului.

Acesta este un serviciu de remarketing comportamental care analizeaza vizitatorii acestui website si permite afisarea de reclame personalizate.

4. Afisarea de continut din alte platforme

Acest tip de servicii permit incarcarea continut extern si interactiunea cu acesta direct in website. Aceste servicii pot sa culeaga informatii despre trafic chiar daca utilizatorul nu le foloseste.

Widget video YouTube

Acesta este un serviciu de remarketing comportamental care analizeaza vizitatorii acestui website si permite afisarea de reclame personalizate.

 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

S.C. LUNA ENACHE SRL ( www.lunaboutique.ro) este in procedura de inregistrare in Registrul de
evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal.

S.C. LUNA ENACHE SRL poate colecta date cu caracter personal si caracter special, pe paginile
Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Clientului, in urmatoarele scopuri:

•validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta (SC. LUNA ENACHE SRL conditioneaza de
confirmare telefonica expedierea primei comenzi pentru un Cont nou, pentru conformitatea datelor);

•ulterior validarii comenzii, pentru transmiterea de informatii privind produsele, perioadele de livrare,
anulari sau a probleme de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau
produsele achizitionate de catre acesta;

•pentru a facilita accesul acestuia la serviciu;

•trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic (e-mail) si/sau telefonic
(apel telefonic, SMS);

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca SC. LUNA ENACHE
SRL sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea
prevederilor Legii 677/2001. De asemenea, prin crearea Contului fiecare Membru sau Client si-a dat
acordul ca S.C. LUNA ENACHE SRL sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii
contractuali ai S.C. LUNA ENACHE SRL, in vederea prelucrarii respectivelor date. S.C. LUNA ENACHE
SRL in vederea prelucrarii datelor sunt persoane imputernicite conform Legii nr. 677/2001 si notificate la
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Clientii Magazinului www.lunaboutique.ro transmit anumite date personale utilizate pentru a asigura
desfasurarea in conditii optime si in siguranta a activitatii comerciale.Protejarea datelor cu caracter
personal ale clientilor Magazinului www.lunaboutique.ro si pastrarea acestora in siguranta este una din
preocuparile importante ale SC. LUNA ENACHE SRL.
Politica de confidentialitate descrisa in prezenul document este adresata tutuor utilizatorilor site-ului
www.lunaboutique.ro astfel incat acestia sa fie informati si sa poata decide in cunostinta de cauza
asupra modului in care datele lor personale care sunt colectate prin intermediul acestuia. Prin date
personale se inteleg atat datele cu caracter nepersonal cat si datele cu caracter personal (informatii
referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea
persoana care poate fi identificata fizice, fiziologice, psihice,economice, culturale sau sociale).

Prelucrarea datelor cu caracter personal inseamna orice operatiune sau set de operatiuni care se
efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi
colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea,
utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori
combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

Colectarea informatiilor

Informatiile sunt colectate in principal in scopul derularii activitatii comerciale desfasurata de SC. LUNA
ENACHEMSRL prin intermediul magazinului www.lunaboutique.ro in conditii de deplina siguranta, pentru
prelucrarea lor in vederea imbunatatirii serviciilor oferite clientilor nostri.
Sursele principale de informatii sunt:

1. Formularele completate de catre utilizatorii in vederea inregistrarii pe site/ efectuarii unei comenzi,
2. Alte documente pe care utilizatorii sau potentialii utilizatori ni le pun la dispozitie la cererea noastra
sau prin intermediul societatilor financiar-bancare cu ajutorul carora se deruleaza tranzactiile banesti.

SC. LUNA ENACHE SRL poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde
se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de
catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre SC. LUNA
ENACHE SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic;
exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care
rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de
partea SC. LUNA ENACHE SRL si/sau al eventualilor terti cu care SC. LUNA ENACHE SRL are
contracte de parteneriat in acel moment.

Stocarea informatiilor

Informatiile colectate in derularea activitatii comerciale si in relatiile cu tertii sunt arhivate si stocate in
conditii de siguranta. SC. LUNA ENACHE SRL alaturi de partenerii care asigura gazduirea site-ului iau
masuri speciale pentru protejarea datelor referitoare la utilizatori, impotriva accesului neautorizat, a
prelucrarii, dezvaluirii catre terti, alterarii sau distrugerii. In aceste masuri, dar fara a se limita la, intra:
criptarea informatiilor, parolarea lor si restrictionarea accesului numai pe baza de parola si numai pentru
acele persoane care trebuie sa aiba acces pentru a-si indeplini obligatiile curente de serviciu,
securizarea si controlul accesului la mediile de stocare, etc. Aceste masuri sunt actualizate ori de cate
ori este necesar.

Dezvaluirea informatiilor

SC. LUNA ENACHE SRL nu va dezvalui date personale catre terti daca utilizatorul a optat pentru a nu fi
dezvaluite fie la momentul creerii contului, fie ulterior, in scris, printr-o cerere scrisa, datata si semnata
trimisa prin posta sau prin posta electronica la adresele indicate la Date de contact. In situatii legate de
verificarea autenticitatii unei plati online sau pentru prevenirea sau identificarea fraudelor, precum si in
situatiile prevazute de legislatia in vigoare aceste date personale vor fi dezvaluite sub conditia folosirii lor
numai pentru scopurile mai sus mentionate.
In plus fata de cele mentionate mai sus, in functie de optiunea dumneavoastra exprimata in momentul

inregistrarii pe site sau ulterior, SC. LUNA ENACHE SRL poate dezvalui aceste date catre terti. Datele
dezvaluite pot fi: date de identificare ale dumneavoastra si/sau date referitoare la tranzactiile efectuate
prin intermediul site-ului www.lunaboutique.ro

In compania SC. LUNA ENACHE SRL este numita o persoana responsabila cu protectia datelor,
persoana care poate fi contactata la adresa de email [email protected]

Utilizarea datelor

Datele vor fi utilizate de catre SC. LUNA ENACHE SRL in scopul derularii, dezvoltarii si promovarii
serviciilor sau produselor existente sau a unor servicii sau produse noi şi pot fi comunicate/dezvaluite si
partenerilor noştri: companii in numele cărora sau în colaborare cu care se fac încasări, comercializări de
produse, alte servicii; parteneri prin intermediul sau împreună cu care se ofera serviciile/produsele
respective.

Tertii catre care se pot dezvalui date

In afara de prelucrarea datelor de catre SC. LUNA ENACHE SRL aceasta poate dezvalui datele
personale catre terti cum ar fi: organizatii guvernamentale; companii in numele carora sau in colaborare
cu care se fac incasari, comercializari de produse, alte servicii; parteneri prin intermediul sau impreuna
cu care se ofera serviciile/produsele respective; parteneri in colaborare cu care operatorul ofera noi
servicii/produse., etc.

Refuzul de a accepta ca datele personale sa fie dezvaluite sau prelucrate

Clientii nostri pot refuza ca datele lor personale sa fie dezvaluite sau prelucrate fie la momentul
completarii colectarii datelor fie ulterior printr-o cerere scrisa datata si semnata sau folosind Nota de
informare privind protectia datelor personale,catre SC. LUNA ENACHE SRL trimisa la adresa: Loc
Brahasoaia, comuna Stefan cel Mare, nr 100, judetul Vaslui . Acest refuz afecteaza modul in care este
furnizat serviciul dar nu afecteaza in niciun fel costul serviciului si nu atrage nici un fel de efect secundar.

Dreptul de a fi informat daca datele au fost sau nu prelucrate si dreptul de a solicita incetarea prelucrarii
datelor personale

La cererea scrisa, datata si semnata a persoanei, SC. LUNA ENACHE SRL va raspunde, in termen de

15 zile, in mod gratuit pentru o solicitare pe an, la o adresa postala din Romania sau la o adresa de e-
mail indicata de persoana in cerere, daca prelucreaza sau nu date care o privesc.

SC. LUNA ENACHE SRL va oferi persoanei care solicita:
a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau
categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;
b) comunicarea intr-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei
informatii disponibile cu privire la originea datelor;
c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare
automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;

d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si
conditiile in care pot fi exercitate;
e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter
personal.

Incetarea prelucrarii datelor personale

SC. LUNA ENACHE SRL si/sau partenerii sai vor inceta in mod gratuit si automat utilizarea datelor
referitoare la persoana respectiva la cererea scrisa, datata si semnata, trimisa catre SC. LUNA ENACHE
SRL la adresa inscrisa in Datele de contact.

Rectificarea si actualizarea datelor

SC. LUNA ENACHE SRL va depune eforturi pentru actualizarea permanenta a datelor si rectificarea
celor gresite. La cererea scrisa, datata si semnata a persoanei, SC. LUNA ENACHE SRL va efectua, in
mod gratuit, dupa caz:

a)dupa caz,rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma
legilor in vigoare, in special a datelor incomplete sau inexacte;
b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legilor in
vigoare;
c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a)
sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat
fata de interesul legitim care ar putea fi lezat. Cererea scrisa, datata si semnata, va fi trimisa catre SC.
LUNA ENACHE SRL la adresa inscrisa in Datele de contact.

Dreptul de opozitie

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei
prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata
prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice
moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de
marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea
scop.

In vederea exercitarii drepturilor prevazute mai sus persoana vizata va inainta SC. LUNA ENACHE SRL
o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca
informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un
serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

SC. LUNA ENACHE SRL va comunica persoanei vizate masurile luate precum si, daca este cazul,
numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in
termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate
potrivit alineatului anterior. In situatia in care considerati necesare clarificari suplimentare va rugam nu

ezitati sa ne contactati la numarul de telefon mentionat pe site.

SC. LUNA ENACHE SRL isi rezerva dreptul de a modifica prezenta Politica de confidentialitate fara o
instiintare prealabila, in conformitate cu legislatia in vigoare. Va rugam sa recititi Politica de
confidentialitate din timp in timp pentru a fi la curent cu cea mai recenta versiune a acesteia.

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu
caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004
privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor
electronice (se precizează şi acest act normativ, după caz) , SC. LUNA ENACHE SRL are obligaţia de a
administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le
furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: livrarea la domiciliul clientului a produselor achizitionate din magazinul on
–line www.lunaboutique.ro Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele,dar acestea sunt necesare livrarii la
domiciliul clientului a produselor achizitionate din magazinul on –line www.lunaboutique.ro Refuzul dvs.
determină imposibilitatea livrarii la domiciliul clientului a produselor achizitionate din magazinul on –line
www.luanboutique.ro

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor
destinatari: SC. LUNA ENACHE SRL

 

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a
nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi
prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor
drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la SC. LUNA ENACHE SRL. (se
precizează serviciul, organismul sau persoana responsabilă). De asemenea, vă este recunoscut dreptul
de a vă adresa justiţiei.

Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în alte state. Dacă unele din datele despre dumneavoastră
sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

_______________________________________________________________

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc.

Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări
efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această
menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la
prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Modalitatea de informare „verbal” se utilizează, în mod excepţional, în situaţia în care nu se poate realiza
informarea în alte modalităţi (ex: informare prin intermediul convorbiri telefonice, dacă acestea sunt
înregistrate).

X